Sediu nou pentru edilii comunei Geaca

Pe lîngă frumoasele realizări edilitar-gospodăreşti (să amintim aici doar introducerea apei în localităţile Geaca, Sucutard şi Lacu), cei care conduc destinele comunei Geaca s-au gîndit şi la un nou sediu al Primăriei, avînd în vedere că vechiul local nu a mai făcut faţă pretenţiilor actuale.

Investiţia se află într-o fază înaintată, zidurile clădirii se ridică într-un ritm alert, harnicii gospodari ai comunei de pe Cîmpia Transilvaniei dorind să finalizeze lucrările cît mai repede, ca să nu-i prinde iarna pe constructori.

Primarul comunei Geaca, domnul inginer Ioan Miron ne-a mai spus că  în acest an vor să mai amenajeze un Centru de informare turistică, avînd în vedere zona turistică bogată în frumuseţi naturale şi obiective istorice. Să ne gîndim doar la renumitele lacuri piscicole din împrejurimile comunei sau vestitele conacuri din satele Sucutard şi Geaca (care, neapărat au nevoie de restaurare). De asemenea se va prelungi reţeaua de apă încă 3 kilometri şi se depun eforturi mari (îndeosebi băneşti) în vederea demarării investiţiei la canalizare, un proiect mai îndrăzneţ al edililor celor şase sate componente ale comunei Geaca.

Tot în cursul acestui an încep lucrările de renovare la sediul şcolii din satul Sucutard, unde  vor lucra 40 de  voluntari ai unei fundaţii olandeze cu care administraţia locală din Geaca colaborează excelent de cîţiva ani. Tot la Sucutard, acum doi ani s-a reabilitat Căminul Cultural, investiţii cu care aleşii comunei se mîndresc.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie