Şedinţe prin videoconferinţă ale Consiliul Local Cluj-Napoca

Consilierii locali clujeni au aprobat, în şedinţa de îndată de luni, modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare a forului local pentru ca, în situaţii excepţionale, cum este acum, epidemia coronavirusului, şedinţele să poată fi ţinute şi online.

“Dorim să pregătim, având în vedere circumstanţele excepţionale, posibilitatea de a organiza şedinţele de consiliu local şi în format de video conferinţă pe o platformă online.

Se vor respecta toate rigorile legii și în privința participării cetățenilor și posibilitatea de a lua cuvântul, dar și în privința dreptului explicit de vot al consilierilor.

Dacă va fi cazul, vă vom invita la o şedinţă pe o platformă online. Va fi nevoie de o înscriere prealabilă li dumneavoastră vă veţi conecta la această platformă, în rest toate procedurile vor decurge ca şi cum am fi prezenţi fizic în sala de şedinţe. Președintele de ședință și secretarul municipiului vor fi în sala de ședințe, iar votul va fi unul nominal și nu prin ridicarea mâinii”, a declarat primarul Emil Boc.

Pentru a respecta caracterul public al şedinţelor, cei care doresc să participe şi să ia cuvântul vor putea participa în sală, în numărul permis de lege sau dacă se înscriu online pe această platformă, trebuind însă să anunţe cu patru ore minim înainte.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie