Ședință de Consiliu Local cu nervi și scântei

Ședința de Consiliu Local de vineri a început tensionat și așa a și continuat. Mărul discordiei a fost graba convocării forului și actualizarea costurilor la unele proiecte.

 

Consilierii locali social democrați Vladimir Mătușan și Anca Ciubăncan au fost revoltați de faptul că ședința extraordinară a fost convocată pe repede înainte,și au reclamat faptul că nu a fost suficient timp pentru studierea documentației și eventuale consultări cu specialiști. În replică primarul Emil Boc a spus că ședința forului este întrunită respectându-se legea, graba invocată de aceștia fiind din cauza faptului că municipalitatea are ocazia să depună cereri de finanțare pentru investiții vizând modernizarea unor străzi și a două poduri prin programul național Anghel Saligny, iar termenul este luni, 8 noiembrie.

Spiritele s-au încins mai tare când s-a ajuns la proiectul care viza aprobarea modificării documentației și actualizării indicatorilor tehnico-economici aprobați prin Hotărârea nr. 524 din 22.07.2020 pentru obiectivul de investiții „Pod peste Râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului în municipiul Cluj-Napoca (Podul Porțelanului)”.

Unii reprezentanți ai PSD și USR s-au arătat indignați, în primul rând, de creșterea costurilor și au cerut asigurări că nu vor fi întâmpinate probleme ca și până acum. Vladimir Mătușan (PSD) a dorit să știe în ce au constat lucrările de reabilitare a podului deja existent și dacă sumele avansate de prima firmă de proiectare au fost recuperate sau s-au început demersurile în acest sens. El a mai spus că vrea să știe de ce a crescut atât de mult prețul necesar realizării celui de al doilea pod peste Someș. Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că până nu se votează în CL indicatorii tehnico-economici pentru a se stabili un prejudiciu, nu se poate merge mai departe în instanță.

După discuții îndelungate, proiectul a trecut cu 19 voturi pentru, 5 împotrivă și o abținere.

Costurile se ridică la 13,7 milioane lei, fără TVA, de la 5,7 milioane lei, fără TVA, în 2017.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut