Ședință de cenaclu literar la Gherla

Chiar dacă ne găsim la începutul verii și pentru mulți dintre noi este vacanță, membrii Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură Gherla sunt deosebit de activi și în această perioadă. Oamenii de litere din orașul de pe Someș respectă cu strictețe planificarea întâlnirilor lunare și participă în mod activ la dezbaterile propuse încă la începutul anului.

Zilele trecute, de exemplu, tema ședinței de cenaclu desfășurată în sala de lectură a Bibliotecii Municipale din centrul orașului a fost „Suflet de copil”, un subiect actual, ținând cont că pentru copii a început vacanța de vară, când au mai mult timp pentru lectură. De fapt, imaginea copilului  s-a aflat în centrul atenției și în poeziile și proza lecturate de membrii cenaclului: Ida Rognean, Dan Vasile Ungur, Alexandru Maier, Irimie Perșa, Alexandru Kutaș și, nu în ultimul rând, de principalul organizator al întâlnirilor literare din localitate, Constantin Istici, membru fondator și conducătorul cenaclului.

În premieră a citit din ultimele creații tânăra Andreea Cristurean, noul membru al forumului literar din Gherla, primită cu multă căldură și simpatie de toți cenacliștii. Desigur, nici de această dată nu au lipsit momentele muzicale oferite de Constantin Istici (nai), Irimie Perșa (fluier) și Alexandru Kutaș – Blecky (chitară), piesele prezentate bucurându-se de mare succes. Tânăra Andreea Cristurean a interpretat câteva prelucrări folclorice.

Tot cu ocazia ședinței de cenaclu, sala mare a bibliotecii a fost pavoazată cu planșe pe care au fost expuse lucrări în acuarelă realizate de elevii școlilor gimnaziale din împrejurimile municipiului Gherla, iar artistul Ioan Galgoczi (și el membru al cenaclului literar) a prezentat colegilor câteva dintre ultimele sale sculpturi în lemn. Acesta de fiecare dată pregătește surprize plăcute poeților și scriitorilor gherleni, multe din lucrările lui fiind expuse pe domeniul public (în centrul municipiului și în parcul mare).

Activitatea membrilor Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” din Gherla continuă pe toată perioada verii, indiferent de concediile planificate ale participanților.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut