Secţie de votare pentru cetăţenii Republicii Moldova, la Cluj-Napoca

Cetăţenii Republicii Moldova care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea în zona Transilvaniei au posibilitatea de a vota duminică la Cluj-Napoca în cadrul celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din această ţară,  Secţia de votare deschisă la Cluj-Napoca va funcţiona la Casa de Cultură a Studenţilor, programul de vot fiind între orele 7-21.

Secţia de votare este organizată cu sprijinul Instituţiei Prefectului, inspectoratele judeţene ale poliţiei şi jandarmeriei urmând să asigure măsurile specifice de ordine publică şi un climat social adecvat desfăşurării procesului electoral.

Dreptul de a alege îl au cetăţenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege. Actele în baza cărora alegătorii pot vota peste hotarele ţării sunt: paşaportul valabil al cetăţeanului Republicii Moldova; livretul de marinar. Informaţii suplimentare se pot obţine accesând www.cec.md, www.alegator.md, www.voteaza.md”. În România vor fi deschise 13 secţii de votare.


Două secţii se află în Bucureşti – una la sediul Ambasadei Republicii Moldova în ţara noastră şi una la sediul Autorităţii Electorale Permanente.

Mai sunt organizate secţii de votare în Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Timişoara.

Lista cu adresele complete ale secţiilor de votare din afara Republicii Moldova, implicit şi din România, poate fi accesată pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), la adresa: diaspora.cec.md.

Potrivit legislaţiei, studenţii care învaţă în România, indiferent de cetăţenie, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta Maia Sandu, proeuropeană, care a câştigat primul tur de scrutin cu 36,16% din voturi, şi preşedintele socialist în exerciţiu, Igor Dodon, care a acumulat 32,61% din sufragii.

Comunitatea cetăţenilor moldoveni din zona Transilvaniei se ridică la câteva mii de persoane. Majoritatea acestora trăiesc la Cluj-Napoca.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut