Seară magică cu Al Bano și Romina Power!

BT Arena, duminică, 13 noiembrie

Sunt iubiți și apreciați. Sunt deschiși și prietenoși, altruiști și generoși. Sunt primiți cu aplauze, sunt ascultați cu atenție, sunt aplaudați la scenă deschisă. Nu în ultimul rând, sunt creatorii unor seri memorabile, care nu se uită deloc. Despărțirea de idoli este grea, nu insist mult asupra acestui lucru, l-am văzut și în alte concerte.

În TOP 10 Al Bano și Romina Power, figurează, în ordinea lor, Ci sara; Felicita; Nostalgia Canaglia; Sharazan; Tu, soltanto, tu; Nel Blu, dipinto di blu; Liberta; Azzuro, Funiculi, funicula; Message. Le-am ascultat live pe toate. Plusul însemnând Volare, I Cigni di Balaka (piesă dedicată lui Michael Jackson; pe de altă parte, Al Bano a povestit diferendul avut cu Michael Jackson, pe care l-a acuzat că ar fi plagiat o parte din piesa muzicală din 1987, în piesa  ”Will You Be There”), Tu per sempre, Amanda e libera (”Femeia este magia întregii lumi”/Al Bano), Azzuro (piesă dedicată unui alt ilustru artist, Adriano Celentano), Te voglio bene assai (piesă lansată în 1986), A Message (Romina Power). Finalul primei părți le-a scos la rampă pe Luana Heredia și Alessandra Puglisi (backing vocals), dar și pe Yari Carrisi, fiul cuplului, blues-uri care i-au evidențiat muzicalitatea.

Al Bano și Romina Power au avut un alt moment de grație în partea a doua, începută de Al Bano (I tredici dicembre, Santa Lucia; o piesă ce are la bază prima parte a Concertului pentru pian și orchestră nr 1 de Ceaikovski, Ave Maria (de Bach/Gounod), celebrul Va pensiero! din Nabucco de Verdi), apoi în duet, potpuriu de piese arhicunoscute și cântate/fredonate/dansate, cum sunt Magic oh Magic, Amore mio; Sempre, sempre tu; Sharazan; Felicita, alte clipe de neuitat.

Alături de cei doi s-au aflat instrumentiști de prim rang și mă refer la Alterisio Paoletti (pian), Giulio Boniello (bass), Adriano Martino (ch), Maurizio Dei Lazzaretti (drums), Tiziana Giannelli (vioară), performanțe bazate pe multe ore de repetiții și concerte împreună, înregistrări, o frumoasă familie de artiști.

Când vor mai fi oaspeții Clujului este greu de spus. Așa că rămânem cu amintirile unei seri magice, pentru care trebuie să le mulțumim.

Demostene Sofron

Foto Nelu O. Dragomir

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut