Seară ecumenică de rugăciune

A început Octava de Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, care se celebrează, conform tradiției, în perioada 18-25 ianuarie a fiecărui an.

Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor (CPPUC) și Comisia Credință și Constituție a Consiliului Mondial al Bisericilor a încredințat Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu (Middle East Council of Churches), cu sediul la Beirut, Liban, sarcina de a alege tema și de a pregăti proiecte de texte pentru Octava de Rugăciune 2022. Acesta a ales tema: „Am văzut steaua Lui la răsărit și am venit să-L adorăm” (Mt 2,2) – pentru că, „mai mult ca oricând, în aceste vremuri dificile, avem nevoie de o lumină care strălucește în întuneric, iar această lumină pe care o vestesc creștinii s-a manifestat în Isus Cristos.

La nivelul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla va fi celebrată o Seară ecumenică de rugăciune, cu participarea Episcopului eparhial, Preasfințitul Claudiu, sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 18:00, în capela „Sf. Iosif” din Piața Cipariu, Cluj-Napoca.

Credincioși de diferite confesiuni sunt așteptați la rugăciune și comuniune, „în Numele lui Cristos, la intenția Unității creștine”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut