Se suspendă cursurile în învățământul preuniversitar

• Transporturile rutiere și feroviare către și dinspre Italia, suspendate •

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din 9 martie, pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus) a fost aprobată suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare din învățământul preșcolar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional, în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație – informează Grupul de Comunicare Strategică.

De asemeni, a fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia, în perioada 10 – 31 martie și suspendarea transporturilor feroviare către și dinspre Italia, în perioada 12 martie – 31 martie a.c. „Sunt sistate programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare, dacă nu au fost începute înainte de 9 martie a.c. A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația de persoane în spațiile comerciale, de a dezinfecta frecvent habitaclul în mijloacele de transport” – anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Conform aceleiași surse, pentru evenimentele cu un număr de maxim 200 de participanți nu este necesar să fie solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică.

Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu.

Grupul de Comunicare Strategică reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea acestora. Cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie