Se reiau zborurile Wizz Air spre Birmingham

Aeroportul Internațional Avram Iancu” Cluj a anunțat reluarea zborurilor regulate spre Birmingham, cel de-al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie.

Zborurile sunt efectuate de compania Wiz Air, cu două frecvențe săptămânale, conform programului următor, cu mențiunea că orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare / decolare.

Destinația

Dată reluare zboruri

Zile de operare

Program de operare

Cluj-Napoca –

Birmingham

(CLJ-BHX)

5 august 2021

Joi și Duminică

20:05 CLJ- 21:20 BHX

Birmingham –

Cluj-Napoca

(BHX-CLJ)

5 august 2021

Joi şi Duminică

21:20 BHX- 02:55 CLJ

Birmingham a fost considerat de-a lungul timpului „atelierul lumii”, pentru că aici se aflau numeroase fabrici și uzine care au determinat Revoluția industrială ce a propulsat Marea Britanie în poziția de cea mai mare putere economică, politică și militară a lumii. Cu timpul, Birmingham-ul s-a redefinit, păstrându-și caracterul comercial, însă dezvoltându-se masiv și pe alte planuri, cum ar fi cel cultural.

Orașul găzduiește numeroase comunități de români, care au ca obiectiv facilitarea integrării românilor în societatea britanică şi păstrarea identităţii lingvistice şi culturale româneşti. Acestea sunt bine integrate în societatea britanică, marea majoritate a cetățenilor români ocupând locuri de muncă în sectorul medical, agricultură, construcții sau în domeniul financiar-bancar și academic. În anul Brexit, peste 400.000 români au rămas în Marea Britanie, conform unor date publicate recent (iulie 2021), de Biroul Național de Statistică din Marea Britanie.

În prezent, de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, operatorul aerian Wizz Air asigură conexiunea cu Marea Britanie, prin zborurile regulate către Birmingham, Doncaster Sheffield (două frecvențe săptămânale, luni și vineri), și Londra Luton (7 frecvențe săptămânale). Până la sfârșitul anului, operatorul aerian mai are programată și reluarea zborurilor spre Liverpool, în 5 octombrie 2021.

Începând din 2 august 2021, au fost modificate condițiile de călătorie spre Marea Britanie. Astfel, persoanele vaccinate vor fi scutite de obligația autoizolării după sosirea pe teritoriul britanic, însă râmâne obligatoriu testul care trebuie efectuat înaintea călătoriei, precum şi testul PCR care trebuie efectuat a doua zi după sosirea pe teritoriul britanic.

Marea Britanie se apropie de așa numita ”imunitate colectivă” – 75% din populație vaccinată cu cel puțin o doză din vaccinurile de la BioNTech / Pfizer şi Oxford / AstraZeneca și 60% din populație vaccinată cu ambele doze – potrivit căreia, în condițiile mai sus menționate, este în curs de atingere un număr suficient de indivizi protejaţi împotriva unei infecţii, iar acest fapt acţionează ca barieră și pentru a împiedica virusul să se răspândească.

Pasagerii Aeroportului Internațional Avram Iancu” Cluj au posibilitatea de a călători în această perioadă spre aproximativ 34 de destinaţii oferite de operatorul aerian Wizz Air, ce are programate încă 4 destinații până la finalul anului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut