Se redeschid creșele la Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca anunță că, începând de joi, se vor redeschide cele 16 unități din cadrul Centrului Bugetar Creșe.

Sunt însă și câteva condiții pe care atât părinții, cât și copiii trebuie să le respecte. Mai întîi, părinţii vor trebui să completeze cererea/declaraţia pe proprie răspundere, pe care o pot descărca online şi să o trimită pe email unității frecventate de copii (adresele de email sunt pe site-ul www.creseclujnapoca.ro, în secţiunea Despre noi), până miercuri 17.06.2020, ora 12.00.

La revenirea în creşă părinţii vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Măsuri stricte

Părinţii care doresc să aducă copiii în creşă au obligaţia să respecte măsurile de igienă şi comportament dispuse de Centrul Bugetar Creșe. Astfel, copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la grădiniță, creșă, afterschool, iar temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă, gradiniță, afterschool. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu va merge la creșă, grădiniță, afterschool. Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară. Totodată, copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare, iar părinții trebuie să ajute și să supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă, grădiniță, afterschool.

Traseul prin curtea unității până la intrare și în incintă se va realiza pe un culoar bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică. Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil.

Mai mult, în ce privește distanțarea fizică, aceasta se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese) prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 2 m distanță între ele. De asemenea, se vor asigura încăperi dedicate pentru a evita contactul dintre persoanele din grupuri diferite; va fi nominalizat personalul care lucrează la fiecare grupă de copii și vor fi repartizate spațiile în care aceștia își vor desfășura activitatea zilnică în mod constant.

A.M.C.

 

Articole din aceeasi categorie