Se reconfigurează circulația în zona Parcului Central

Începând cu 2 august, pe strada Splaiul Independenței din Cluj-Napoca se va institui o bandă dedicată mijloacelor tramvaielor și autobuzelor.

„Se finalizează în 31 iulie lucrările de infrastructură din zona Parcului Central. Am aprobat în Comisia de Circulație restructurarea circulației în zona Parcului Central, pornind de la premisa asigurării fluidității pentru transportul în comun, care reprezintă o linie fundamentală de bază pentru noi.  Venim cu o prioritizare a transportului în comun pentru tramvaie și autobuze, pe o distanță de aproximativ 800 de metri, de la strada George Coșbuc, până la Opera Maghiară, pe Splaiul Independenței. Acolo vom avea bandă dedicată pentru tramvai și autobuz, de luni, 2 august. Ce înseamnă asta? În primul rând, în trafic la orele amiezii, ale dimineții, se stă cam 8 minute pe o distanță chiar mai mică de o jumătate de kilometru, încât și pe jos poți parcurge acea distanță mai repede. Nu e normal ca 300 de oameni să stea în spatele unei mașini în care să fie unu, doi, dar de cele mai multe ori un singur cetățean”, a spus Boc.

De asemenea, edilul a anunțat că odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare de pe arterele din zona Parcului Central, pe strada Cardinal Iuliu Hossu se va institui sens unic, spre Opera Maghiară, așa cum s-a circulat și în timpul șantierului. Pe această stradă se va amenaja și o pistă de biciclete spre trotuarul din zona Canalului Morii, iar sensul giratoriu de la intersecția cu strada Vasile Alecsandri se va desființa.

Străzile Vasile Alecsandri, Cardinal Iuliu Hossu, Sindicatelor și George Coșbuc au intrat în șantier anul acesta și au fost modernizate de Regia Primăriei (Autonomă a Domeniului Public), pentru peste 15 milioane de lei, după un concept făcut de Arhi Box, firma care s-a ocupat și de amenajarea străzii Bună Ziua, cu trotuare pavate cu piatră, ca în restul zonei centrale, pe o parte dintre aceste străzi, cu rasteluri de biciclete și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut