Se poate circula pe podul din Văleni

A fost reluată circulația rutieră pe podul din localitatea Văleni, comuna Călățele, situat pe drumul județean 108C, lucrările de construire a noului pod fiind finalizate în proporție de peste 95% – informează Consiliul Județean Cluj.

Potrivit sursei citate, necesitatea refacerii, în totalitate, a podului, a fost determinată de faptul că cel precedent se afla într-o stare de degradare avansată, cauzată de fenomenele hidrometeorologice extreme din vara anului trecut. În urma ploilor abundente și deosebit de violente, podul a suferit  degradări semnificative, astfel încât expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii, de la zero, a unui pod nou, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean.

După demolarea podului deteriorat, s-a trecut la executarea unui nou pod, conform celor mai moderne tehnologii în domeniu și cu respectarea strictă a normativelor în vigoare. Concomitent, investiția Consiliului Județean a vizat și regularizarea albiei aferente.

Pentru finalizarea integrală a lucrărilor urmează a mai fi executate, în zilele următoare, lucrări de asfaltare a căii de rulare situate în amonte și aval de noul pod, precum și montarea de parapeți metalici – precizează Consiliul Județean Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut