Se modernizează parcarea aeroportului

Compania Goto Parking a anunţat că a demarat în această lună lucrările de modernizare și dezvoltare a parcării Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, fără ca acestea afecteze funcționarea parcării, prima fază a lucrărilor urmînd să fie finalizată până la Crăciun.

Proiectul a fost preluat în totalşitate de compania bucureşteană 100% de NPL Resources, unic proprietar al Goto Parking și parte din divizia de investiții a CITR Group. Parcarea din fața aeroportului, la care au început deja lucrările, se va numi Goto Parking, investiția în prima fază a modernizării fiind de aproximativ două milioane de lei. Aceasta presupune instalarea unor staţii de intrare Sense SI, ale unora de ieşire Sense SE, a unor bariere de acces, a unor staţii de plată asistată, a unui sistem LPR (License Plate Recognition), a unuia de ghidare în parcare și a staţiei mobile de plată Sense Paydroid, cu un software unic în România.

Compania susţine că se va introduce o linie de autobuz în parcare, cu sprijinul primăriei și a conducerii aeroportului, şi că la ora actuală, se fac testele de trafic cu un autobuz electric ce aparține RATUC ,pentru a încerca diverse soluții de mutare a stației de autobuz existente în interiorul parcării.

Modernizarea parcării reprezintă și o inițiativă antreprenorială cu ajutorul căreia ne asigurăm că facilitățile oferite de aeroport susțin obiectivele de business ale acestuia. La fel ca orice proiect de anvergură din România, și acesta are un istoric, însă credem că, gestionat competent și cu aportul tuturor părților implicate, poate să devină mândria Clujului în 2020”, afirmă Horea Crăciun, administratorul Goto Parking și managerul de proiect.

În 2018, traficul de pasageri pe aeroportul a crescut cu 3,5% față de 2017. La ora actuală, pe aeroport operează 7 companii aeriene care oferă zboruri către 38 de destinații din 19 țări din Europa și Orientul Mijlociu.

Articole din aceeasi categorie