Se lansează oficial concursul internațional de soluții pentru Science Campus Cluj

Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, alături de Filiala Transilvania a OAR anunță oficial lansarea Concursului Internațional de Soluții ”Science Campus Cluj – Napoca”.

Conform reprezentanților municipalității, scopul concursului este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru Science Campus Cluj — ansamblu urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoașterii și inovării.

Situat în zona Lomb a municipiului Cluj-Napoca, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC și TEAM), ansamblul se înscrie în strategia municipiului de a dezvolta o infrastructură extinsă și puternică pentru educație, cercetare, inovare și transfer tehnologic care să aducă împreună actori din sistemul de educație și cercetare, din mediul economic și antreprenorial, societatea civilă și administrația locală. Astfel, Science Campus Cluj este un pilon semnificativ, iar concursul de față o etapă importantă în drumul orașului spre a-și îndeplini viziunea de a deveni un pol regional de tehnologie, cercetare și dezvoltare, industrii creative, cultură și artă.

Acest proiect vine să confirme dimensiunea de cercetare, dezvoltare a Clujului și va aduce orașului nostru o serie de beneficii. Printre acestea se numără: salarii mai mari la nivel de oraș, dar și menținerea resursei umane valoroase acasă, la Cluj-Napoca. În plus, proiectul va atrage bani europeni și va dezvolta în continuare profilul Clujului fundamentat pe economia cunoașterii. Celelalte resurse ale planetei, într-un fel sau altul sunt epuizabile, singura resursă care este inepuizabilă este cea fundamentată pe cunoaștere, inteligență și inovare. Este de datoria noastră să oferim în continuare avantaje competitive orașului, să maximizăm beneficiile pe care le putem obține de pe urma acestor resurse umane de excepție pe care le avem și să punem la un loc capacitățile noastre de a crea cea mai bună calitate a vieții la Cluj”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut