Se închid barurile și restaurantele în interior la Cluj-Napoca

Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean a anunțat, vineri seara, restricțiile ce vor intra în vigoare începând de luni, 12 octombrie în alte 14 unități administrative din județul Cluj în care rata de infectare cu coronavirus a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori. Mircea Abrudean a precizat că măsurile sunt valabile pentru zece zile cu posibilitatea de prelungire, dacă pragul de infectare cu coronavirus nu va scădea sub 1,5 la 1000 de locuitori. Localitățile vizate sunt: Cluj-Napoca. Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad.
„Având în vedere rata de incidență cumulate cu îmbolnăviri la mia de locuitori, Comitetul județean pentru Situații de Urgență Cluj hotărăște: a) suspendarea pe o perioadă de zece zile cu posibilitatea de prelungiere a activității cu publicul a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare sau nealimentare alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor;
b)suspendarea pe o perioadă de zece zile cu posibilitatea de prelungire a activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul pensiunilor, hotelurilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în hotel; c) suspendarea pe o perioadă de zece zile cu posibilitatea de prelungire a activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
d)suspendarea pe o perioadă de zece zile cu posibilitatea de prelungire a activității cu publicul a cinematografelor , instituțiilor de spectacole sau concerte”, se arată în măsura Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.
Tot în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență s-au mai luat o serie de măsuri ce vizează unități de învățământ.
Astfel, începând cu 12 octombrie a.c., Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla va trece de la scenariul de funcționare 3 la 2, iar unitățile de învățământ din Mintiu Gherlii vor trece de la scenariul de funcționare 3 la 1. De asemenea, Școala Gimnazială Cuzdrioara va trece de la scenariul de funcționare 1 la 2.
Precizăm că, luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a dispus suspendarea activității cu publicul din interior a cafenelelor, restaurantelor și a operatorilor care desfășoară activități de jocuri de noroc din municipiile Dej și Gherla. Decizia a fost luată după ce și în aceste localități rata de incidență de infectare cu coronavirus a depășit 1,5 la 1000 de locuitori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut