Se fură ca-n codru în magazinele clujene

Tot mai multe supermarketuri și magazine clujene au ales să apeleze la sisteme antifurt pentru o parte dintre produsele alimentare după ce în contextul creșterii prețurilor la produse de acest tip s-au înregistrat tot mai multe cazuri de furt.

Printre produsele de pe rafturi ce au fost închise în sisteme de protecție se numără conservele, untul și brânza.

„În ultimele luni au început să se instaleze în magazin astfel de sisteme antifurt pentru mai multe produse alimentare. Sunt și produse nealimentare pentru care s-au luat astfel de măsuri. S-a apelat la acest sistem deoarece, odată cu creșterea prețurilor, s-au înregistrat multe cazuri de furt la astfel de produse. Cei care scoteau din magazin produse alimentare fără să plătească la casele de marcat erau persoane în vârstă, dar și tinere”, a declarat pentru Făclia un agent de pază de la unul dintre supermarketurile din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

La un supermarket din zona gării au putut fi văzute sortimente de brânză instalate în sisteme antifurt iar la un altul de la ieșirea din Cluj-Napoca spre Oradea pot fi văzute pe rafturi pachete de unt închise în cutii de plastic. Și anumite sortimente de vin au instalate sistem antifurt, dar și o parte dintre băuturile spirtoase.

Clujenii văd în aceste măsuri un indicator al sărăciei. „Din păcate, oamenii disperați că nu au ce pune pe masă apelează la astfel de metode”, a spus un clujean. Un altul a spus că îl deranjează măsura introducerii produselor în cutii antifurt pentru că găsește foarte greu termenul de garanție.

Din datele Poliției municipiului Cluj-Napoca reiese că anul trecut s-au înregistrat 4913 de infracțiuni contra patrimoniului. Din această categorie de infracțiuni, furturile au cea mai mare pondere – 57 la sută, fiind înregistrate 2756 de infracțiuni.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut