Se cere alt traseu pentru centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca

Membrii Consiliului Civic Local solicită, printr-o scrisoare deschisă adresată Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca și primarului Emil Boc să se facă demersuri ca traseul centurii ocolitoare să nu se suprapună pe zona Băilor Someșeni. „Această cerință are ca bază de motivație atât nevoia firească a clujenilor de a avea în proximitatea orașului o bază de tratament pentru bolnavi cât și evitarea dificultăților tehnice de edificare constructiva a structurii rutiere într-o zona cu blocuri de sare, izvoare subterane și nămoluri fluide.

Cu speranța unei decizii firești și necesare, vă mulțumim și rămânem în așteptarea răspunsului Dumneavoastră”, se arată în document.

Consilierii locali clujeni au aprobat, recent, modificarea PUG-ului, prin care cele 24,3 hectare de la Băile Someșeni devin zonă verde cu caracter tematic și destinație balneară cu regim sever de protecție a ecosistemului. Pentru a continua însă investiția, proprietarii sunt nevoiți să realizeze un nou proiect de modernizare a complexului, Direcția de Urbanism arătând că acesta este necesar deoarece în prezent PUG-ul nu are niciun fel de reglementări pentru o unitate de referență care cuprinde stațiuni balneare.

Avocata Stanca Gidro, proprietar al Băilor Someșeni, a anunțat că va ataca proiectul Centurii Metropolitane, pentru că trece exact prin mijlocul Băilor, lucru care va afecta grav zona.

Staţiunea Băile Someşeni atrăgea în perioada interbelică mii de turişti, iar mai apoi a devenit unul dintre locurile preferate ale clujenilor pentru petrecerea timpului liber. Dezvoltarea staţiunii este legată de numele fostului proprietar al acestora pînă la naţionalizarea din 1949, medicul Dominic Stanca, care a rămas pînă astăzi una dintre figurile emblematice ale Clujului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut