Se apropie Ziua Mondială a Teatrului

În întâmpinarea Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită în fiecare an la data de 27 martie, vineri, 17 martie, în zona Monumentului Memorandiștilor, a fost inaugurată, pe instalația 10×10 amplasată pe Bulevardul Eroilor, expoziția Portrete ale Efemerului – cele mai frumoase fotografii de spectacol 2010-2023”, organizată de Teatrul Național Cluj-Napoca în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Vernisajul a avut loc în prezența curatorilor și a fotografului Nicu Cherciu, ale cărui fotografii sunt expuse în zona centrală a orașului.

Expoziția încearcă să acopere o pleiadă cât mai vastă de spectacole. Nu au putut să fie prezente chiar toate spectacolele dar eu le felicit pe colegele mele și mă bucur foarte mult că, iată, deschidem, de fapt, Ziua Porților Deschise astăzi și că ne putem aduce aminte de multe spectacole frumoase, unele nu se mai joacă, sunt actori care nu mai sunt printre noi”, a spus Ștefana Pop-Curșeu.

Eu vreau să-i mulțumesc lui Nicu, este expoziția lui aș zice, toate fotografiile sunt făcute de el, le mulțumesc celor de la Muzeul de Istorie că ne-au lăsat și în acest an să vă arătăm această expoziție și vreau să vă reamintesc că ea poate fi vizitată până în data de 15 aprilie”, a adăugat Delia Oancea.

Totodată, din expoziție aflăm că, în data de 27 martie a.c., Teatrul Național din Cluj – Napoca își așteaptă vizitatorii în cadrul celei de-a 13-a ediții a evenimentului Ziua Porților Deschise, în intervalul orar 11-19.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut