Se apropie funia de par?

La mai bine de un an de la mitingul de pomină din 10 august, cînd “forţele de ordine” – ca să folosim exprimarea celor aflaţi pe atunci la putere – au luat la bătaie şi au gazat o mulţime de oameni absolut paşnici dar nu s-au atins de huligani, a fost în sfârşit desecretizat raportul despre evenimentele cu pricina. De fapt, a fost desecretizat doar pe jumătate, căci, deocamdată, raportul este accesibil doar pentru DIICOT, nu şi pentru public. După cum a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela, DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în cercetarea penală şi care va putea fi făcut public la finalul anchetei procurorilor. Că acest fapt nu s-a întâmplat până acum, câtă vreme PSD-ul s-a aflat la conducere, reprezintă un oarecare indiciu despre conţinutul raportului, care ar putea include elemente deranjante privind actorii de atunci.

Din ce a răzbătut dintre paginile încă închise ale raportului, Carmen Dan, care era în concediu în 10 august, a venit la Ministerul de Interne şi a preluat comanda operaţiunilor în jurul orei 12, deci înainte ca jandarmii să înceapă bătaia.

Ea ar fi transmis ordinele prin subsecretarul de stat Mihai Valeriu, care fi fi ţinut în permanenţă legătura şi cu Liviu Dragnea şi cu şefii huliganilor. Iată că au apărut şi huliganii, care ar fi fost organizaţi din moment ce au avut şefi, huligani despre care nimeni nu a suflat o vorbă până acum. Cine sunt şi de cine au fost conduşi cei care au motivat bătaia administrată de jandarmi cetăţenilor paşnici? Şi oare cum de nu au fost identificaţi până acum, din moment ce un subsecretar de stat a ţinut în permanenţă legătura cu ei? Dar oare de ce nu i-au luat la bătaie pe ei jandarmii şi nu pe cei care protestau liniştiţi? Şi oare de ce blonda de la Interne, care ar fi condus “operaţiunile”,  a spus apoi că totul a fost în regulă şi că forţele de ordine şi-au făcut bine treaba? Şi oare de ce procurorii nu au terminat până acum ancheta, chiar dacă nu au avut acces la raport, şi asta – după cum spune actualul ministru de Interne – a reprezentat un impediment major în desfăşurarea cercetărilor? Să aibă asta oare legătură cu faptul că PSD-ul s-a aflat până acum la putere?

Iată însă că, aşa cum nimic nu e veşnic, nici PSD-ul nu mai este la conducere. Poate că acum procurorii vor reuşi totuşi să-şi termine treaba şi vom afla măcar câteva răspunsuri la întrebările de mai sus.

Să tragem nădejde că se apropie funia de par.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Se apropie funia de par?

  1. ovi

    Slaba speranta, si anchetatorii fac parte din sistem, din gasca…