Scutire de impozit pe salariu pentru 100.000 de programatori

Numărul programatorilor care beneficiază de scutirea de impozit pe venitul salarial a crescut, în 2019, la 100.000, de la 75.000 câţi erau cu un an în urmă, iar acest lucru s-a datorat menţinerii acestei facilităţi şi extinderii scutirii la programatorii care sunt studenţi în curs.

Conform unui bilanţ al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, menţinerea scutirii de impozit pe venit salarial pentru programatori şi extinderea acestei facilităţi pentru programatorii care sunt studenţi în curs a făcut ca aproximativ 15.000 de salariaţi să fie beneficiari în plus faţă de momentul extinderii.
Ludovic Orban declara recent că orice venit trebuie impozitat şi că nu i se pare normal ca salariaţii din IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. În replică, reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii afirmau că facilităţile fiscale au făcut şi menţin industria IT din România competitivă, într-o cursă cu alte ţări care oferă programatorilor impozit pe venit zero, iar o măsură de impozitare ar putea avea ca rezultat o reducere masivă a specialiştilor din ţară.
În noua schemă ministerială, Ministerul Comunicaţiilor este comasat cu domeniul Transporturilor, rezultatul fiind Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Articole din aceeasi categorie