Scumpirea galopantă a materialelor de construcție nu-i împiedică pe români să-și renoveze casele

Românii susțin că locuinţele lor au nevoie urgentă de renovare, atât a zugrăvelii, cât și a dotărilor tehnice, astfel că 5 din 10 locuinţe românești s-ar putea să aibă parte de îmbunătățiri până la sfîrșitul anului.

Rezultatele unui studiu realizat de Reveal Marketing Research arată că prețurile în creștere ale materialelor de construcții nu-i sperie pe români atunci când vine vorba despre îmbunătățirea confortului în locuința proprie. Astfel, peste jumătate dintre participanții la studiu afirmă că intenţionează să îşi renoveze locuinţa, iar 16% dintre ei vor să-și construiască propria casă în acest an. Totuși, față de anul trecut, se observă o scădere semnificativă a celor care vor să își renoveze locuința.
Cei axați pe renovare pun pe primul loc zugrăvitul, pe următoarele poziții figurând schimbarea mobilei, a obiectelor sanitare din baie și/sau bucătărie, înlocuirea sistemului de iluminat şi a instalaţiei de apă. Aproape jumătate dintre români preferă să se ocupe de renovarea locuinţei singuri, peste jumătate ar apela la un meșter particular şi doar 19% ar face lucrările printr-o companie specializată.
Peste jumătate dintre români susțin că ţin cont de sfatul specialiştilor atunci când cumpără materiale de construcţii, cunoştinţele şi prietenii reprezentând a două sursă de informare, cea de-a treia fiind informaţiile preluate de pe site-urile magazinelor specializate. Lanţurile fizice de magazine de tipul ”do-it-yourself” rămân în topul preferințelor pentru achiziții, acestea fiind urmate de magazinele specializate, cumpărăturile on-line fiind o opțiune pentru numai circa un sfert dintre respondenţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut