Scriitor gherlean premiat de Instituția Premiilor Eminescu

Toamna a debutat favorabil pentru breasla scriitoricească gherleană. Membrii Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură (președinte pr. Dodo Dujardi) mai nou se afirmă și dincolo de granițele județului Cluj.

Exemplu concret avem în această privință aprecierea de care s-a bucurat zilele trecute scriitorul Nicolae Suciu la cea de a  XX-a ediție a Premiilor Mihai Eminescu „Teiul de Aur” și „Teiul de Argint” organizat de Instituția Premiilor Eminescu pentru Literatură, Arte vizuale, Colecții şi Colecționari ale Editurii GEEA din municipiul Botoșani.

Festivitatea de premiere și înmânarea medaliilor Teiul de Aur – Teiul de Argint a avut loc în sala mare a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, în prezența unui număr mare de scriitori și oameni de cultură din localitate, dar și din alte orașe ale țării. Printre invitați s-a aflat și reprezentantul oamenilor de litere din municipiul Gherla, Nicolae Suciu, care s-a deplasat în orașul moldovean împreună cu soția, Ioana, ambii fiind recompensați cu Diplomă de merit   pentru ieșirea în lume a cuvântului de sub pana scriitoricească.

În cadrul festivității din Botoșani au fost acordate premii în domeniul literaturii, artei vizuale, colecționarilor, publicisticii, folclorului, biblioteconomiei și restiturii istoriei. Cu această ocazie a fost prezentată Antologia aniversară Teiul de Aur și Teiul de Argint. Oaspeții gherleni deja de pe acum au fost invitați și la ediția următoare a festivității de premiere de la Instituția Premiilor Eminescu, de la Botoșani. Nicolae Suciu a lăsat câteva poezii organizatorilor, care au rămas plăcut impresionați de mesajul lor.

 Scriitorul gherlean colaborează cu diferite publicații literare din Chișinău (Republica Moldova), Cernăuți (Ucraina) și Suceava, multe creații poetice fiind publicate în revistele de specialitate din orașele respective.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut