Școlile din Turda, pregătite să îi primească pe elevi

Toți elevii turdeni vor începe fizic școala începând cu data de 8 februarie.

Turda este, în momentul de față, în scenariul verde, cu o incidență de sub 1 la mia de locuitori, încadrându-se astfel în scenariul în care toți copiii vor merge fizic la grădiniță și la școală, adică vor reintra în clase toți cei din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Primarul Cristian Matei dă asigurări că se fac toate demersurile pentru ca unitățile de învățământ să fie pregătite și să îi întâmpine pe copii în cele mai bune condiții de igienă și de siguranță.

„Așteptăm să vedem care vor fi regulile impuse și vă vom transmite toate informațiile necesare. Consider că acest pas este unul extraordinar, un moment pe care îl așteptam de mult timp și care ne face să fim optimiști că încet, încet, lucrurile revin la normal. Este datoria noastră să ne protejăm în continuare atât pe noi, cât și pe cei din jurul nostru și să facem tot ce ne stă în putere pentru a înfrânge această pandemie.

Consider că deschiderea școlilor este un lucru absolut necesar și mă bucur că împreună am reușit să aducem Turda în scenariul verde, astfel încât toți elevii turdeni să se poată întoarce la normalitate, să se poată întoarce la școală”, a declarat Cristian Matei.

Redeschiderea școlilor de luni, 8 februarie, a fost decisă marți într-o ședință la Palatul Cotroceni. Astfel, de săptămâna viitoare ar urma să fie dechise fizic școlile în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice.Toți copiii de la grădiniță și cei din clasele I-IV vor merge la școală, indiferent de rata de incidență, înafară de localitățile aflate în carantică.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut