Școlile din comuna Iclod, pregătite pentru noul an de învățământ

Pentru primarul comunei Iclod, Emil Pîrțoc, cel mai important lucru în aceste zile este finalizarea pregătirilor în vederea noului an școlar care bate la ușă. Nu întâmplător, domnia sa și viceprimarul Gheorghe Moț zilnic se deplasează în satele unde funcționează grădiniță sau școală.

Zugrăvelile obișnuite s-au făcut în timpul verii, în paralel fiind executate lucrări de reparații, igienizare și cosmetizare a obiectivelor respective, nelăsându-se nimic la voia întâmplării. Nu au lipsit nici investițiile mai mari. Printre altele, a fost zugrăvită în interior sala de sport din incinta Școlii Gimnaziale Iclod, unde a fost înlocuită și gresia de la intrare. La Școala Gimnazială Livada a fost schimbată gresia de la intrare și au fost refăcute trotuarele, totul este pregătit pentru a primi în condiții cât mai bune elevii. Toate aceste lucrări au fost realizate în regie proprie, unele munci gospodărești fiind efectuate chiar de angajații Primăriei, care în fiecare an dau exemplu de buni gospodari. Așa ar trebui să fie în fiecare comună și, de ce nu și în orașe.

La Iclod, încă de la începutul verii au fost demarate lucrările de renovare a unităților de învățământ, desigur, acolo unde a fost mare nevoie, la școlile din  centrul de comună și Livada nefiind necesar, ținând cont că sunt clădiri  noi, reabilitate în anii trecuți . La Fundătura și Orman s-au impus acțiuni de renovare mai importante, toate zugrăvelile spațiilor școlare și igienizările au fost efectuate la timp și în condiții bune.

Paralel cu aceste lucrări, au fost reînnoite și puse în funcțiune  bazele sportive din Iclod și Livada, în ambele localități fiind amenajate aparate fitness și miniterenuri cu gazon sintetic și iluminat pe timpul nopții. Condiții pentru efectuarea orelor de educație fizică și sport ca la oraș, sau chiar mai bune.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut