Şcoală şi creşă noi în Floreşti!

Locuitorii comunei Floreşti se pot bucura acum de o nouă unitate de învăţământ. O şcoală cu 900 de locuri, prima construită aici după 1989, a fost inaugurată vineri, în prezenţa reprezentanţilor municipalităţii. Noua şcoală va avea, de anul viitor, clase I-XII, cu două clase de liceu, real şi uman.

„Am inaugurat nouă şcoală din Floreşti, prima construită de la zero după 1989 în comună, investiţia ridicându-se la 9,7 milioane de lei, din fonduri asigurate de la bugetul local. Şcoala are o capacitate de 900 de elevi şi este dotată cu laboratoare, spaţii anexe pentru laboratoare, cabinet medical cu sală de tratamente, sală de festivităţi, cabinet de informatică, bibliotecă-sală de lectură, depozite material didactic, arhivă, oficiu”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Școala a fost prevăzută cu 24 săli de clase, câte opt săli pe nivel, cu o capacitate maximă de 30 de elevi și şase săli pentru laboratoare, câte două pe fiecare nivel, capacitatea fiecăruia fiind de câte 30 de elevi. Elevii se mai pot bucura de un teren de tenis de câmp şi un teren de baschet cu instalaţie de nocturnă. Valoarea totală a investiției este de 9.975.800 lei, cu finanțare integrală de la bugetul local.

De asemenea, la Floreşti s-a înfiinţat prima creșă, cu o capacitate de 100 de copii. Potrivit municipalităţii floreştene, obiectivul lucrării a fost realizarea unei creșe, în vederea instituționalizării copiilor cu vârste între 3 luni și 3 ani, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educare, recreere, socializare și dezvoltarea deprinderilor de viață. Programul creșei va fi de luni până vineri, de la 06.00 la orele 18:00. Personalul va fi format dintr-o echipă multidisciplinară, cu persoane calificate.

Valoarea totală a investiției este de 3.080.641,06 lei.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie