Școală nouă la Florești

Primarul de la Florești anunță un nou proiect important în educație.

Primarul de la Florești, Bogdan Pivariu, anunță că administrația locală lucrează la un nou proiect, și anume construirea unei noi unități moderne de învățământ pentru clasele 0-VIII, care să dispună de spații generoase și care va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor școlare oferite pentru copii și adolescenți.

Conform primarului, studiul de fezabilitate a fost finalizat cu succes, iar în prezent se identifică surse de finanțare, altele decât cele din bugetul local.

Propunerea pentru noua școală este să dispună de: 36 de săli de clasă, 4 laboratoare, spații pentru recreație, bibliotecă, sală multifuncțională și spații administrative.

În noua școală își vor desfășura activitatea în jur de 1000 elevi, 60 persoane cadre didactice și personal auxiliar.

„Iar pentru că îmi doresc un Florești curat și sănătos, atât pentru voi, cât și pentru mine și familia mea, susțin un proiect de acest fel care propune un concept nou, o „școală altfel”, o școală verde. Natură, armonie, bunăstare sunt conceptele în jurul cărora vrem să construim această școală pentru toți copiii Floreștiului. Pe termen lung, proiectul are în vedere îmbunătățirea infrastructurii verzi, prin adoptarea unor soluții care să permită reducerea amprentei ecologice și să fie reprezentarea conceptului „mens sana in corpore sano”, a declarat Bogdan Pivariu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut