Şcoală modernă inaugurată în Viișoara

În comuna de pe malul Arieșului  au fost implementate mai multe programe investiționale în ultimi ani, unul din acestea vizând construirea unei noi unităţi de învățământ gimnazial, dată în folosinţă în această săptămână.

La eveniment, care a avut loc vineri, au participat elevii școlii, părinți, cadre didactice și oficialități, printre care Ioan Aurel Cherecheș – prefectul județului Cluj, parlamentarii Cornel Itu și Horia Nasra, inspectorul general Valentin Cuibus, preoți și consilieri locali.

Din datele oferite de ing. Ioan Roman, primarul comunei Viișoara, am reținut că noua clădire dispune de șase săli de clasă, grupuri sociale, bibliotecă, laboratoare, sală profesională, centrală termică și alte utilități necesare bunei desfășurări a procesului educativ, la care-și aduc contribuția 42 de cadre didactice, ce reușesc să mențină de mai mulți ani titlul de „Școală Europeană” la Viișoara. Dotările unității au fost achiziționate atât prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cât și din fonduri locale.

Mai amintim că tot aici a fost construită și o grădiniță, tot cu șase săli de clasă, grupuri sociale, sală de mese, bucătărie și spații de odihnă pentru cei mici.

Asistenţa a aplaudat momentul în care primarul Ioan Roman a înmânat cheile școlii directoarei Cornelia Constantea, dar și când au sosit la  eveniment profesorii pensionari care au instruit mai multe generații de elevi în vechea școală a satului.

Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie