“Şcoala din Valiză”, pentru copiii din Cluj

Peste 6.000 de elevi și profesori din zona rurală sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile digitale prin proiectul „Școala din Valiză”.

Proiectul desfășurat în şcoli din mai multe judeţe, printre care şi Cluj, constă într-o platformă de e-learning (www.scoaladinvaliza.ro) şi o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie.

„Prin proiectul „Școala din Valiză”, se urmărește dezvoltarea abilităților digitale ale profesorilor şi elevilor din școlile primare şi gimnaziale din zona rurală, prin folosirea unei platforme de e-learning – www.scoaladinvaliza.ro – şi a unei valize tehnologice mobile – „Instant Classroom”. Valiza cuprinde câte un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un video-proiector, un sistem audio, o soluție încorporată de încărcare a echipamentelor, un router wi-fi încorporat şi un modem 4G. Anul acesta, în proiect au intrat încă două şcoli noi, iar acum 5.770 de elevi (fată de 2.400, în 2018) şi 320 de profesori (faţă de 200, în 2019) sunt înscriși pe platforma www.şcoaladinvaliză.ro. În plus, au fost create 650 de lecţii digitale în 2019, comparativ cu 370, în 2018″, arată rezultatele campaniei.

Pe lângă pregătirea elevilor cu ajutorul tehnologiei, se asigură şi formarea digitală a profesorilor prin cursuri, webinarii şi sprijin în crearea de lecții, precum şi suport tehnic lunar.

Conform unui studiu realizat recent, deși roboții și automatizarea ar putea duce la dispariția a circa 75 de milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, noua diviziune a muncii între oameni, roboți şi algoritmi ar putea crea 133 de milioane de alte noi joburi.

Proiectul este derulat de Fundația Vodafone România şi desfășurat de Fundația World Vision România, în zece școli.

Articole din aceeasi categorie