Școală din Gherla, în fază avansată de reabilitare

În plină criză din sănătate, edilii municipiului Gherla continuă investițiile din domeniul învățământului. Cadrele didactice, elevii și părinții elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 1 de pe strada Liviu Rebreanu se pot bucura de lucrările înaintate la reabilitarea și mansardarea unității de învățământ, construită la începutul anului 1960 și unde până în prezent nu s-au făcut reparații de amploare, doar zugrăvelile periodice.

A sosit timpul  această clădire să fie supusă unor lucrări demult stabilite, dar tot amânate, din diverse motive. În această primăvară au fost demarate lucrările la mansardarea școlii, elevii fiind mutați într-o altă clădire, de pe strada Dragoș Vodă, unde se țin cursurile și în prezent. Zilele trecute ei au primit o veste bună din partea firmei care realizează această mare lucrare. Este vorba de finalizarea armăturii, în vederea turnării planșeului, fază importantă a amenajării etajului, unde se realizează mansardarea. Constructorii se străduie să finalizeze această etapă a reabilitării școlii, evitând sosirea iernii și a zăpezii. Tot ce se poate efectua acum se face la timp, încât sosirea anotimpului friguros să-i găsească cu turnarea planșeului terminată. Edilii  municipiului urmăresc zilnic mersul treburilor, controlând și calitatea activității efectuate de meșterii care muncesc acolo.

În timp ce constructorii lucrează la modernizarea școlii, zilele trecute elevii au participat, alături de  colegii lor din celelalte unități de învățământ (printre care amintim Liceul  Teoretic „Ana Ipătescu”) din localitate, la o acțiune de ecologizare în zonele  verzi ale orașului, contribuind astfel la menținerea curățeniei în parcurile municipiului, acțiune coordonată chiar de primarul Ovidiu Drăgan.

În cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gherla se află în plină construcție și noua sală de sport, o altă investiție importantă. Până în acest an, cei peste 600 de elevi ai școlii efectuau orele de educație fizică și sport într-o… sală de clasă. În sfârșit, se rezolvă și această problemă. Cam târziu, dar bine că se face.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut