Școală de vară la Iclod

Nu mai este mult și începe noul an școlar. Până atunci, elevii folosesc această perioadă de vacanță, rămasă, pentru recreere și distracție.

50 de copii din clasa pregătitoare, clasele I, II și III de la Școala Gimnazială din Iclod au participat la școala de vară. Încă din prima zi, copiii, patru voluntari și patru învățătoare, sprijiniți de Fundația World Vision, cu veselie, soare și râsete cristaline au pornit în aventura școlii de vară. Emoțiile de început ale unei astfel de experiențe, prima de acest fel, au trecut repede, iar cei mici au învățat în cele câteva zile o sumedenie de lucruri noi, s-au jucat și s-au distrat.

Activitățile s-au desfășurat în curtea unității de învățământ din Iclod, de la pictură pe sticlă, obiecte de artizanat, la confecționare de instrumente muzicale, teatru de marionete realizate de copii, karaoke, întreceri sportive. Cei mici au jucat fotbal, au participat la exatlon, la jocuri cu baloane. Au fost cu toții o echipă, s-au bucurat de activități de grup în aer liber, au uitat de telefoane mobile, laptopuri sau calculatoare, au învățat împreună despre empatie, generozitate, corectitudine și onoare. Activitățile au fost coordonate de învățătoarele Livia Mureșan, Ramona Rițișan, Monica Pintea și Ana Marchiș, cadre didactice care și în timpul vacanței desfășoară activități variate cu elevii.

Inițiativă bună la Iclod, unde moderna bază sportivă din vecinătatea Gării a stat și în perioada vacanței la dispoziția copiilor. Primăria comunei permanent acordă o atenție deosebită mișcării fizice și sportului în rândul tineretului.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut