Școala de Primăvară Alzheimer

Sub egida “Ține (mă) minte”, Consiliul Județean Cluj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Cluj în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul UBB Cluj-Napoca, Asociația „Zi de Bine” și Filiala Napoca a Societății Române Alzheimer, organizează, în perioada 23-25 mai, Școala de Primăvară Alzheimer 2022.

Evenimentul se va desfășura pe mai multe componente dedicate îmbunătățirii calității vieții bolnavilor de Alzheimer. Între activitățile anunțate: training pentru îngrijitori, aparținători și specialiști furnizori de servicii în problematica acestei maladii; terapie și suport pentru bolnavi, prin activități de stimulare cognitivă și terapie ocupațională, terapie prin muzică și dans, activități recreative și de socializare. De asemeni, în 24 mai se va desfășura simpozionul-workshop cu tema „Program de informare, consiliere și suport pentru aparținătorii, îngrijitorii familiali ai bolnavilor de maladia Alzheimer”. La eveniment sunt așteptați să participe  specialiști din mediul universitar, practicieni experți din serviciile dedicate, precum și o parte dintre membrii fondatori ai acestui grup.

În cadrul aceluiași eveniment, grație unei sponsorizări oferite de Asociația „Zi de Bine”, în data de 25 mai va fi inaugurată, în cadrul Centrului Comunitar Cluj, prima cameră de stimulare senzorială în terapia pacienților cu maladia Alzheimer. Acest nou spațiu, care va contribui la îmbunătățirea calității vieții bolnavilor, va oferi un mediu terapeutic și relaxant, în care aceștia să își concentreze atenția pe diferite experiențe senzoriale: vizual, auditiv, olfactiv, tactil, vestibular și proprioceptiv.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut