Școala academică de inginerie și tehnologie a UBB, dezvoltată în Reșița

Școala academică de inginerie și tehnologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se dezvoltă cu un nou program de informatică aplicată în ingineria electrică, organizat în Centrul Universitar UBB din Reșița.

„UBB are o școală puternică de inginerie și tehnologie, cu două facultăți  (ingineria chimică și ingineria mediului) și șase programe (în cadrul biologiei, chimiei, fizicii, geologiei și științei mediului) de inginerie în Cluj-Napoca și cu o facultate de inginerie organizată în Centrul Universitar UBB din Reșița, situându-se pe primele poziții din România în rankingurile internaționale în domeniu. Ținând cont de fragmentarea învățământului academic românesc, accentuată de reforma comunistă de după 1948, strategia mea este ca în Cluj-Napoca, pe linia ingineriei, să ne dezvoltăm complementar cu partenerii noștri strategici, și anume Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru a nu ne suprapune și pentru a avea colaborări productive în zona de inginerie/ tehnologie. Așa cum am promis la preluarea universității reșițene, în extensii, cum este și Centrul Universitar UBB din Reșița, Facultatea de Inginerie a UBB va fi susținută pentru a deveni iar un reper național în domeniile relevante astăzi pentru inginerie și tehnologie. Îi încurajez pe tinerii liceeni din toată țara, interesați de informatică inginerească/ industrială, să se orienteze spre acest program sau spre altele din Facultatea de Inginerie din Centrul Universitar UBB din Reșița” – declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Noul program de informatică aplicată în ingineria electrică se adaugă celorlalte programe ale Facultății de Inginerie din Centrul Universitar UBB din Reșița: la nivel de licență (în Inginerie mecanică; Electromecanică; Informatică industrială); la nivel de master (în Concepția și testarea sistemelor mecanice; Sisteme electromecanice avansate) și doctorat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut