Scimago 2021: UMF „Iuliu Hațieganu”, cea mai bună universitate din România în domeniul cercetării

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe primul loc în topul celor 31 de instituții de învățământ superior din România incluse în clasamentul SCIMAGO 2021, urcând cu două locuri față de poziția ocupată în 2020.

În clasamentul global, ce include 4.126 de instituții de învățământ superior, UMF “Iuliu Hațieganu” se situează printre primele 1.000 de universități din lume, ocupând locul 683.

“Cercetarea, coordonată cu viziune integratoare și de internaționalizare, sustenabilă prin proiecte, este una dintre prioritățile activității noastre ca instituție de cercetare avansată. Prin proiectele de cercetare științifică pe care le derulăm, ne menținem și creștem recunoașterea națională și internațională, prestigiul și competitivitatea, într-un context în care acest aspect are o importanță globală din ce în ce mai însemnată. Datorită eforturilor cadrelor didactice și ale cercetătorilor din cadrul universității noastre, ne situăm printre cei mai buni dintre cei buni și contribuim cu mândrie și responsabilitate la dezvoltarea cercetării științifice medicale și farmaceutice”, declară rectorul UMF “Iuliu Hațieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Scimago Institutions Ranking (SIR) este un clasament internațional al instituțiilor academice și de cercetare, clasificate în baza a trei seturi de indicatori: performanța cercetării, rezultatele inovării și impactul social. În acest ranking sunt înscrise doar universitățile care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucrări științifice publicate, mai precis cele care figurează în baza de date Scopus cu cel puțin 100 de lucrări științifice publicate în ultimul an al perioadei de referință. În 2020, la UMF „Iuliu Hațieganu” s-au derulat peste 80 de proiecte de cercetare și s-au publicat 836 de articole științifice în reviste cotate ISI.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut