Schimbări pentru elevii care folosesc transportul în comun

Un nou proiect ce vizează măsuri pentru îmbunătățirea transportului elevilor în municipiu este supus dezbateriii publice.
Astfel, municipalitatea propune ca în locul gratuității oferite elevilor lunar la transportul urban pe câte două linii de transport public, elevii să beneficieze în Cluj-Napoca de un număr de 120 călătorii în fiecare lună, indiferent de linia pe care sunt utilizate. Conform propunerii, o călătorie este valabilă o oră, indiferent de numărul mijloacelor de transport utilizate. După finalizarea etapelor necesare, abonamentele pentru elevi subvenționate pe una sau două linii de transport în comun vor fi înlocuite cu abonamente de 120 de călătorii pe lună, începând cu luna martie.
Proiectul prevede ca abonamentele de călătorie care se eliberează pe perioada unui an şcolar să fie încărcate pe carduri de ticketing. Noul regulament va avea ca efect reducerea birocrației în școli, simplificând procesul de acordare a gratuității la transport în comun pentru elevi.
“De asemenea, urmărim să încurajăm tinerii să utilizeze transportul în comun în tot orașul, astfel încât să realizeze beneficiile și importanța mijloacelor de transport urban alternative mașinii. Acest proiect – la fel ca în cazul proiectului ce vizează îmbunătățirea transportului public pentru studenți în municipiul Cluj-Napoca – are la bază rezultatele analizelor Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca realizate prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Divizia de inovare (Centrul Cultural Clujean), alături de CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca”, spune primarul Emil Boc. Aceste măsuri vin în completarea investițiilor realizate de municipalitate și CTP Cluj-Napoca pentru modernizarea flotei de transport public, atingerea obiectivului de a avea un oraș cu transport public 100% electric, ecologic, dar și a unor măsuri precum benzi dedicate transportului în comun, optimizarea orarelor de transport, extinderea liniilor de transport în comun la nivelul municipiului și zonei metropolitane.

 

Articole din aceeasi categorie

One Response to Schimbări pentru elevii care folosesc transportul în comun

  1. Călin

    E vorba de ispita celor ce ne conduc de a şti tot ce facem şi gândim. Aici e vorba de a şti pe unde umblăm şi cînd.