Schimbare de comandă la Divizia 4 Infanterie „Gemina”

Comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general maior Dorin Blaiu trece joi, 31 martie, în rezervă, iar în locul său va fi numit generalul de brigadă Nicole Tonu, în prezent locțiitor al comandantului marii unități cu sediul la Cluj-Napoca.

Ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va avea loc, începând cu ora 12.00, la sediul comandamentului Diviziei, în prezenţa ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu și a șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă. Generalul-maior Dorin Blaiu a asigurat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” începând cu data de 2 aprilie 2020. „Domnia sa trece în rezervă, în conformitate cu prevederile legale, la împlinirea vârstei standard de pensionare, pentru limită de vârstă, la sfârșitul unei cariere militare de aproape 40 de ani, pe durata căreia a ocupat importante funcții de conducere, atât la nivelul forțelor cât și în structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale. La activitate vor participa reprezentanți ai eșaloanelor superioare, autorităților publice locale, ai mediului universitar, ai unor instituții din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, precum și comandanții unităților subordonate comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și ai altor structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale”, a transmis MApN.

Noul comandant generalul de brigadă Nicolae Tonu a fost decorat, de trei dintre preşedinţii României, cu Ordinul Virtutea Militară, în grad de Cavaler, Ofiţer, respectiv Comandor. A fost comandant al Batalionului 265 Poliţiei Militară, respectiv al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”. Recunoscut ca un specialist al operaţiilor militare şi iniţiator de concepţie doctrinară, generalului de brigadă Nicolae Tonu i-au mai fost conferite şi alte numeroase distincţii militare, printre care se numără Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de merit „Acţiuni umanitare”, precum şi Emblema de Onoare a Armatei României.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut