Schimbare de antrenor la U Cluj? Erik Lincar spune că nu!

U Cluj nu are deloc un început bun de sezon în Superligă. După șase etape, echipa antrenată de Erik Lincar are doar două puncte în clasament, cu doar două rezultate de egalitate și patru înfrângeri consecutive, ultima chiar luni, pe Cluj Arena, în fața celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. ”Șepcile roșii” ocupă penultima poziție în clasament, cu un punct în fața ultimei clasate, CS Mioveni, iar zvonurile privind demiterea lui Lincar sunt tot mai numeroase. Tehnicianul a negat însă o eventuală plecare a sa de pe banca Universității chiar după meciul pierdut cu Sepsi.

„Până la primirea golului, am reușit să-i ducem pe cei de la Sepsi în jocul pe care ni l-am dorit. Nu i-am lăsat să își etaleze calitățile tehnice și să-și creeze ocazii de gol.

În momentul de față, nici nu știu ce să spun. E clar că și jucătorii sunt destul de jos din punct de vedere mental. E a patra înfrângere și speram și eu că odată cu revenirea acasă va veni și prima victorie. Oricum, au muncit mult, au alergat, doar că în fotbal trebuie să profiți de toate situațiile pe care le ai.

În legătură cu plecarea de la U Cluj, în România se încearcă să se creeze tot timpul anumite presiuni. Din păcate, chiar anumite manipulări, în lumea presei. Chiar nu am avut nicio discuție cu nimeni. Până la urmă, eu mai am de primit bani de la clubul acesta, pentru performanța pe care am făcut-o.

Să aduc eu bani de acasă ca să plec, asta ar fi ultima, cum își doresc unii. Trebuie să fiu foarte conștient că în ultimele patru etape am pierdut. Din păcate, nu ne-a ieșit nici azi. Ok, poate e nevoie de o schimbare, nu contest, de o altă energie”a spus Lincar.

Numele vehiculate de presă pentru înlocuirea lui Lincar de pe banca celor de la U Cluj sunt cinci: Leo Grozavu, Mircea Rednic, Nicolo Napoli, Eugen Neagoe și Laszlo Balint, în timp ce informații din interiorul clubului atestă faptul că tehnicianul, plătit cu 10.000 de euro lunar, își negociează deja plecarea, acesta urmând a primi o compensație din partea conducerii în cazul în care ar renunța la contractul său valabil până în vara anului viitor.

Se pare că principala țintă a celor din conducerea Universității este Leo Grozavu, fostul antrenor al lui U Cluj în sezonul 2005-2006. Acesta este acum liber de contract și a mai antrenat de-a lungul carierei echipe precum FC Botoșani, Minaur, Luceafărul, Gaz Metan, Poli Timișoara și Petrolul. Un prim obstacol în aducerea lui Grozavu pe banca Universității îl constituie dorința acestuia de a-l readuce la club pe fostul manager Andrei Cordoș, lucru neagreat însă de conducerea echipei.

Jucătorii sunt de partea lui Lincar

„Explicația nu o știu, suntem toți dezamăgiți, creierele noastre caută explicații. Nu aș putea să fac o analiză corectă la cald. Iar am avut ocazii. Poate facem ceva greșit, noi jucătorii, nu dăm goluri. Dacă nu ai avea ocazii, zici «suntem o echipă mică și aia e». Nu știu, probabil soluția ar fi să stăm le linia porții și să ne rugăm. Mie nu îmi place fotbalul ăsta, dar văd că în Liga 1 merge. Trebuie să ne asumăm, dacă ne creăm ocazii și luăm goluri, probabil nu facem ceva bine. Să mă gândesc unde suntem, mi se pare incredibil, să ai ocazii și să pierzi e dureros.

Vremurile grele formează oameni mai puternici. Se adună presiune, e foarte greu și pentru suporteri. Îmi e greu să îmi dau seama ce gândesc și ei în acest moment”, a declarat și Alex Chipciu, la finalul meciului cu Sepsi.

Suporterii ne-au împins un pic de la spate. Avem 3-4 ocazii de gol, parcă ne-a blestemat cineva. Avem ocazii de gol, ajungem acolo, dar nu o băgăm în plasă. Sepsi nu te iartă când faci o greșeală. Am arătat că ne putem bate cu oricine și nici azi nu meritam să pierdem. Noi am jucat toate meciurile în deplasare, nu cred că ar fi corect ca Mister să fie îndepărtat”, a spus și Ioan Filip.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut