Schimbă PET-ul cu biletul

Locuitorii din Cluj-Napoca, Dej și din alte 63 de orașe din toate județele țării vor putea călători vineri, 16 septembrie, cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. La nivel local, campania se bucură de sprijinul Asociației Amicii Artis și Asociației Edurod, în calitate de parteneri ai acțiunii.

În municipiul Cluj-Napoca această campanie, intitulată ”Schimbă PET-ul cu biletul”, se desfășoară în parcările celor 4 magazine Kaufland din localitate, situate pe: str. Câmpului nr. 9-19, str. Aurel Vlaicu nr. 182, Alexandru Vaida Voevod nr. 59 și str. Fabricii nr. 12, iar în Dej, în parcarea magazinului Kaufland, situat pe str. Vâlcele nr. 2B. Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Campania, care se desfășoară în 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România, are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut