Scenariile după care funcționează școlile clujene

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a anunțat scenariile actuale după care funcționează școlile clujene. În prezent, conform autorităților locale, 111 elevi din 53 de unități de învățământ și 49 de cadre didactice din 41 de unități școlare sunt confirmați cu coronavirus.
Inspectoratul Școlar Județean Cluj monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Cluj, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice, precum și de resursele, respectiv infrastructura unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, vineri, 16 octombrie 2020, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, se înregistra următoarea situație: 289 unități de învățământ preuniversitar – în Scenariul 1 (S1), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, iar 113 de unități de învățământ preuniversitar – în Scenariul 2 (S2).

Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, 21 de unități de învățământ preuniversitar erau în Scenariul 3 (S3), ceea ce înseamnă participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.
Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Vă reamintim că, în cursul acestei săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a anunțat că a realizat achiziții pentru 68 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, constând în materiale de protecție sanitară și anume 730.700 măști, în cuantum de 200.000 lei și 1.746 litri de dezinfectanți, în cuantum de 50.000 lei.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut