Scade piaţa meditaţiilor din judeţul Cluj?

Profesorii clujeni care acordă meditaţii au declarat în acest an venituri de aproape 4 milioane de lei după ce anul trecut suma declarată a fost de 7,7 milioane de lei. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, aproape 580 de profesori din Cluj au declarat la Finanţe că realizează venituri din astfel de activităţi, ceea ce reprezintă 8 la sută din totalul cadrelor didactice din judeţ.

Din datele prezentate de ministerul de resort reiese că la Cluj este cea mai mare piaţă a meditațiilor fiscalizate, aici fiind cei mai mulți profesori care își declară veniturile din meditații, respectiv 570.

Anul trecut însă, numărul profesorilor care şi-au declarat veniturile din meditaţii a fost dublu. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în 2018 peste 1200 de profesori din Cluj au declarat la Finanţe că realizează venituri din astfel de activităţi, ceea ce reprezintă 16,31 la sută din totalul cadrelor didactice din judeţ. Suma obţinută de aceştia din astfel de activităţi a depăşit 7,7 milioane de lei

La cele mai multe ore de meditaţii merg tinerii de la liceu, peste jumătate fac ore suplimentare, dar nici la gimnaziu nu e cu mult diferită situaţia.

Costurile plătite sunt de peste 1.000 de lei pentru elevii din clasele 1-4, cel mai mult cheltuie părinţii elevilor de gimnaziu, peste 2.000 de lei. Bugetul pentru meditaţii la liceu este de peste 150 de lei pe lună.

C.P.

Articole din aceeasi categorie