Scad tarifele de telefonie mobilă și fixă

Începand cu 1 iulie 2021, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piața din România vor practica un tarif de 0,7 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor mobile, iar operatorii de telefonie fixă un tarif de 0,078 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor fixe.

Tariful de terminare a apelurilor mobile este cu aproape 8% mai mic față de cel practicat până acum și va fi perceput de toți operatorii de telefonie mobilă desemnați cu putere semnificativă pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile rețele publice de telefonie.

Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplica și în România astfel: * 0,55 eurocenți/minut, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022 * 0,4 eurocenți/minut, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 * 0,2 eurocenți/minut. de la 1 ianuarie 2024.

Tariful de terminare a apelurilor fixe este cu aproximativ 20% mai mic față de cel practicat până acum.

Regulamentul Comisiei Europene prevede o nouă scădere a tarifului maxim pentru terminarea apelurilor fixe de la 1 ianuarie 2022, când va ajunge la 0,07 eurocenâi/minut.

surile de reducere a tarifelor se aplică irect, conform prevederilor Comisiei Europene și nu neeecesită transpunere în legislația națională.

Tariful de terminare este prețul plătit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în rețeaua căruia este terminat apelul efectuat de proprii utilizatori. Acest preț se regăsește în tariful perceput utilizatorului final care inițiază apelul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut