Sărbătoarea Toamnei

Duminică, 9 octombrie, în organizarea Primăriei și a Consiliului Local Iclod va avea loc tradiționala Sărbătoare a Toamnei.

Manifestările organizate cu acest prilej încep la ora 12:15, cu binecuvântarea lucrărilor la Monumentul Eroilor de la biserica ortodoxă din centru. Este vorba despre lucrări de renovare la ansamblul care s-a degradat în timp. Deschiderea oficială are loc pe scena amenajată în curtea Primăriei Iclod, unde până la orele serii va avea loc un spectacol artistic. Capete de afiș sunt Ghiță Munteanu și Ciprian Picovici cu Bașaldăii Clujului, care vor asigura acompaniamentul muzical. De asemenea, pe scenă vor mai evolua Larisa Gurzău, Bianca Roșu, Roxana Suciu, Dansatorii de pe Someș, Raul Oltean, Aurora Cozma, Ansamblul folcloric „Tradiții Ormănene”, Ioana Maria Câmpan, Grupul „Sfântul Nicolae” al Bisericii Ortodoxe Iclod, Ansamblul folcloric „Dansatorii de pe Someș”, condus de Emil Bodea.

Oaspeții sunt așteptați la tarabele cu bunătăți culinare. Una dintre surprizele zilei va fi aprinderea luminilor la amenajarea cu denumirea localității, din fața Primăriei. Aceasta este realizată cu litere mari de un metru, luminate în interior cu leduri. Sursa de energie pentru funcționare este asigurată prin panouri fotovoltaice. Seara se va încheia cu focuri de artificii.

Organizatorii speră ca vremea să țină cu ei. În caz contrar, spectacolul se va ține la Casa de Cultură, din vecinătatea Primăriei.

Primarul comunei Iclod, Emil Pîrțoc, lansează invitația locuitorilor așezării de pe Someș, precum și invitaților, de a fi părtași la această frumoasă sărbătoare a comunității locale.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut