Sărbătoarea Recunoştinţei la Gherla

În fiecare an, în această perioadă are loc tradiţionala Sărbătoare a Recunoştinţei. Zilele trecute, şi noi  am participat, la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, de pe strada Bariţiu, la o întâlnire la care, alături de creştinii gherleni, au fost prezenţi și oaspeţi din Austria, Anglia și Spania.

Am avut ocazia să asistăm la un bogat program muzical, în prim plan aflându-se  corul tinerilor, condus de prof. Petrovics Tünde, program completat pe parcurs şi de câţiva foşti membri ai formaţiilor muzicale ale bisericii, aflaţi în prezent în ajunul  pensionării sau chiar la vârsta a treia. Au fost momente deosebit de plăcute şi emoţionante, asistenţa trăind, plină de entuziasm, piesele interpretate de corul reunit (la un moment dat am numărat 40 de interpreţi!). Au acompaniat la pian prof. Kovács Hajnal şi Csorba Erika, ultima, un talent deosebit în arta interpretativă. A mai  susţinut un recital invitatul de onoare, tânărul Miguel, venit tocmai din Spania, care ştie să cânte la 8 instrumente. De asemenea, solo a cântat Orbán Nóra, care în anii copilăriei a făcut parte din Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea Gherla. Programul a mai cuprins şi recitaluri de poezie creştină. Amfitrionul acestei întâlniri de suflet a fost pastorul bisericii, Orbán Ioan.

Cu ocazia Sărbătorii Recunoştinţei a fost amenajat şi un stand cu produsele toamnei, rodul Creatorului nostru, dar şi al muncii creştinilor. La sfârşitul slujbei toată lumea a gustat din fructele expuse acolo.

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie