Sărbătoarea bunicilor la Gherla

La sfârșitul săptămânii trecute în centrul municipiului Gherla erau mai mulți oameni în vârstă. Nu a fost întâmplător, fiindcă sâmbătă, 1 octombrie, la orele amiezii, în părculețul din fața Catedralei Armenești  a avut  loc un eveniment special, dedicat Zilei Internaționale a Vârstnicilor, marcată în fiecare an în mod festiv în urbea de pe Someș.

Cu această ocazie au fost numeroase activități specifice pentru bunici: „Colțul de sănătate” – un medic și asistentele au măsurat nivelul tensiunii arteriale și al glicemiei, „Colțul cu tradiții” – alături de profesorii Clubului Copiilor, vârstnicii au creat diverse obiecte tradiționale, „Colțul de mișcare” – un kinetoterapeut a coordonat un grup de exerciții pentru pensionarii din localitate, „Colțul cu jocuri” – o activitate intergenerațională de jucat șah, table și alte jocuri de familie, „Colțul cu dulciuri de la bunica” – degustare de pancove, plăcinte sau alte bunătăți gastronomice pregătite cu drag de bunicuțe, plus alte activități de socializare. Vârstnicii au avut ocazia să participe la o tombolă cu premii, puse la dispoziție de diferite firme din oraș, care au sprijinit această frumoasă sărbătoare a locuitorilor de vârsta a treia.

Evenimentul din weekend, de la Gherla, a fost organizat de Asociația „Oastea Domnului”, Primăria Municipiului și Liceul Teoretic „Petru Maior”.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut