„Sărătura” de la Gherla aşteaptă investitorii

Ce mare noroc au bolnavii reumatici din municipiul Gherla şi împrejurimi! La doar doi paşi de oraş, pe dealul „Brădet”, într-un loc splendid (de acolo se vede pînă la Sfînta Mănăstire Nicula) se găseşte „Sărătura”, un mic lac plin cu nămol sărat, ce concurează cu valoarea terapeutică a renumitului nămol de la Techirghiol, de pe malul Mării Negre.

Dar, locuitorii urbei armeneşti nu trebuie să se deplaseze tocmai acolo, fiindcă ei au la dispoziţie un asemenea loc de tratament în vecinătatea oraşului. Oamenii suferinzi se şi folosesc de această adevărată mană cerească şi vizitează zi de zi spaţiul respectiv, aflat, din păcate, într-o stare deplorabilă. Dar, Primăria doreşte să facă un bine populaţiei (ca de altfel şi în alte domenii, asta trebuie să apreciem) şi a pus în discuţie de mai multe ori problema rezolvării spaţiului respectiv (în anii 80 a fost pus la punct, însă de atunci totul s-a… furat). Domnul Mihai Rusu, cel care acum 5 ani a înfiinţat modernul ştrand „Tehnomedical” (urmat de Spitalul de Recuperare, aglomerat toată perioada anului), doreşte să investească aici, totul depinde doar de acordul administraţiei locale.

Ar fi timpul (nu de alta, dar această adevărată microstaţiune se distruge de pe o zi pe alta) ca cineva să facă ordine şi la „Sărătura”, locul preferat al pensionarilor suferinzi din zonă, iar cel mai indicat ar fi un întreprinzător particular care are deja experienţă în acest domeniu.

Zilele trecute, cînd au fost căldurile acelea mari, la „Sărătura” din Gherla nu puteai găsi un loc liber, „reumaticii” pur şi simplu au invadat lacul miraculos de la marginea municipiului.

O temă de meditaţie pentru cei care doresc să investească aici!

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie