Șapte bărbați depistați cu droguri de mare risc pe aeroportul din Cluj-Napoca

Șapte cetățeni străini, proveniți din  Spania, Italia, Lituania, Marea Britanie și Rusia, au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj – Napoca având asupra lor sau ascunse în bagajele personale diferite cantități de substanțe interzise, susceptibile a fi droguri de mare risc, pe care intenționau să le introducă în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că veneau în vizită în țara noastră, iar substanțele erau pentru consum propriu.  

„În perioada 02-04.10.2019, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu diferite curse din direcțiile Barcelona, Londra, Bergamo, Varșovia, șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 32 de ani, cetățeni din Spania, Italia, Lituania, Marea Britanie și Rusia. Acționând în baza unei analize de risc, persoanele respective au fost selectate în vederea efectuării unor controale amănunțite asupra bagajelor. Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse in gențile de mână sau bagajele de cală, mai multe tipuri de substanțe interzise: șase pastile de culoare verde fluorescent, susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy/MDMA), șase țigarete de tip joint, confecționate artizanal, ce conțin substanțe vegetale de culoare verde-olive, susceptibile a fi marijuana, patru grame de substanță vegetală, având culoarea maro, susceptibilă a fi hașiș, 26 de pastile ecstasy, o substanță fină sub formă de praf cristalin de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, într-o cantitate aproximativă de 5 grame, și 43 de produse farmaceutice/ substanțe psihotrope, inscripționate GG249 și Xanax, susceptibile a conține substanța ALPRAZOLAM. În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că au venit în vizită în țara noastră, iar substanțele descoperite de către polițiștii de frontieră erau pentru consum propriu” – informează Poliția de Frontieră Română.

Substanțele respective vor fi transmise spre expertizare la laboratorul de specialitate, în continuare fiind efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, prevăzută la art. 3, alin 1 din Legea nr. 143/2000.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Șapte bărbați depistați cu droguri de mare risc pe aeroportul din Cluj-Napoca

  1. Călin

    Slavă Domnului că la noi se ocupă doar găinarii şi străinii de droguri nu ca-n State unde acestea sînt coordonate şi prin CIA şi marile bănci; vezi vapor plin de droguri a lui JPMorgan.