Săptămâna Modei de la Milano 2020

Claudia Suciu cu Ecole de Mode & VEC Design în selecţia oficială!!!

Nu le este dat multora să facă parte din selecţia oficială a unui eveniment de talie cum este Săptămâna Modei de la Milano, ediţia a 11-a, eveniment cu derulare în cursul lunii februarie 2020. Bucuria şi mulţumirea sunt cu atât mai mari cu cât în 24 februarie, se vor afla pe cat walk reprezentanţii Ecole de Mode & VEC Design Cluj-Napoca, două colecţii şi ambele design vestimentar pentru copii, ce vor fi prezentate luni, 24 februarie.

Trebuie să menţionez faptul că este pentru întâia oară când în celebra gală de modă milaneză se vor afla copii, colecţii concepute pentru două categorii de vârstă, 3-9 ani, respectiv 10-16ani.

În numai trei ani de la înfiinţare, Ecole de Mode s-a impus în lumea modei ca un nume distinct, o voce autentică, un brand tot mai selecţionat în galele de modă naţionale sau internaţionale. Astfel, sunt de menţionat colecţiile galele Clujul Trăieşte, City Fashion Week-III (alături de Cătălin Botezatu), Miraje, Kids Fashion România (tot alături de Cătălin Botezatu), City Fashion Week-IV (alături de Romaniţa Iovan, George Hojbotă, Diana Tanca şi Balasz Luminiţa), Gala Lions, City Fashion Kids-I (2019), Summer Fashion Night, Miss&Mister Wip Model Academy Fashion Kids Designers şi, anul acesta, gala de la Milano, gală organizată de Sabrina Spinelli. Dacă e să amintesc câteva dintre colecţiile care au impus-o atenţiei generale, atunci sunt de amintit Royale, Army 23, Precious, REGAL, Black&White Party…

Ecole de Mode & VEC Design prezintă la Milano, două colecţii, Choco Sweet (pentru 3-9 ani), respectiv Kandy Teens (pentru 10-16 ani), creaţii vestimentare ce vor fi purtate de 23 de copii. Invitata galei milaneze este Elisabetta Valente (5 ani), cu siguranţă un viitor top model. Se impune o paranteză, creaţiile au fost prezentate pentru prima dată la City Fashion Kids de anul trecut, la Bucureşti. Se mai impune încă o precizare. Toate creaţiile poartă nu numai amprenta creatoarei Claudia Suciu, ci şi a copiilor, cu intervenţii în privinţa culorilor iar în cazul fetelor, obligativitatea…trenei.

Mă opresc, nu întâmplător, asupra colecţiei Choco Sweet. O fac deoarece Choco Sweet transmite, prin culorile vii şi designul vestimentar îndrăzneţ, multă, foarte multe energie.

Claudia Suciu îşi împarte timpul între două mari pasiuni: coregrafia şi designul vestimentar. Este absolventa Liceului de coregrafie “Octavian Stroia” din Cluj-Napoca (profesori Florin Ciobanu, Elisabeta Hary), dar şi a secţiei pedagogie coregrafică din cadrul Academiei Naţionale de Muzică “Gheorghe Dima” (profesori Vasile Solomon, Nicoleta Toader, Livia Tulbure Gună, Zamfir Dejeu). A fost să fie profesor-coregraf, catedra folclor, al amintitului liceu, preegătind elevii pentru susţinerea examenului de capacitate. Lucrând coregrafiile a ajuns să conceapă pentru copii, costumele de scenă. Designul vestimentar-de amintit şi cursurile de perfecţionare la Xenia Fashion- a devenit astfel, o prezenţă constantă, cu aceleaşi mari rezultate naţionale şi internaţionale.

Prin selecţia la Săptămâna Modei de la Milano, Ecole de Mode&VEC Design, Clujul artistic de profil, dă o frumoasă lovitură de imagine şi nu numai. Este încă o dovadă a talentelor pe care le avem, dovezi ale harului vocaţional, ale muncii şi seriozităţii, ale viselor ce prind viaţă.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie