Săptămână decisivă pe scena politică românească

Săptămâna începe în forță, pe scena politică românească. Noi discuții au loc luni, atât în PNL, cât și în PSD pentru rezolvarea crizei politice și formarea unui guvern.

Liderii liberali se întrunesc mâine seară în ședința Biroului Permanent Național pentru a decide dacă vor forma Guvernul împreună cu PSD. Unele voci susțin că mai mulți lideri PNL ar fi spus în partid că au vorbit cu președintele Klaus Iohannis, care le-a sugerat să formeze un guvern cu PSD. Și social democrații se întâlnesc luni, în cadrul unei ședințe a Biroului Permanent Național, pentru a lua o decizie privind guvernarea.

Liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș subliniază că social democrații nu merg să negocieze funcții, ci soluții și responsabilități, mai întâi programul și măsurile pentru români, apoi funcțiile din guvern. Stabilitatea politică în acest moment este vitală, spune liderul PSD Cluj.

„În urma consultărilor cu specialiștii din domeniul medical, liderii confederațiilor sindicale, membrii importanți ai mediului de afaceri, reprezentanții sistemului de educație public și privat, precum și cu reprezentanții HoReCA, am realizat un plan de urgență pentru a asigura stabilizarea economică, sanitară și socială.

Pentru a-l aplica eficient și a readuce normalitatea în viața românilor PSD își asumă răspundere pentru guvernarea țării.

Cele 100 de măsuri necesită a fi agreate de către toate partidele, înainte de a discuta de funcții. PSD nu merge să negocieze funcții, ci soluții și responsabilități, mai întâi programul și măsurile pentru români, apoi funcțiile din guvern. Decizia finală va fi luată în urma discuțiilor de luni, din cadrul Biroului Permanent Național.În tot acest context, chiar dacă situația la nivel politic este încă efervescentă, este mai important să ne amintim că stabilitatea economică a României, gestionarea crizei sanitare și sociale reprezintă misiunea unică a guvernării”, a declarat Alexandru Cordoș.

Pe de altă parte, unii reprezentanți USR atrag atenția că şansele înclină, într-adevăr, către alianță PNL-PSD deoarece această se pare că este dorința preşedintelui Johannis „şi a marionetelor sale din actuala conducere a PNL”.

„Deocamdată sunt zvonuri, nu este nimic sigur. PNL a anunțat încă de zilele trecute ca luni va anunța dacă reface alianță cu USR sau va forma un guvern cu PSD. Deocamdată şansele înclină într-adevăr către alianță PNL-PSD deoarece această se pare că este dorința preşedintelui Johannis şi a marionetelor sale din actuala conducere a PNL”, a afirmat senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut