Sănătatea Cluj a spart gheața

Campionatul Ligii a 3-a a programat, la sfârșitul săptămânii trecute, partidele etapei a 4-a. În Seria a 9-a s-a jucat derby-ul clujean dintre Unirea Dej și Arieșul Turda, câștigat de gazde cu 3-1.

Toate golurile s-au marcat după pauză. Dejenii au deschis scorul în minutul 55, prin Ionuț Rus, l-au majorat după numai două minute, grație lui Andrei Pop și și-au securizat cele trei puncte în minutul 70, după autogolul lui Sebastain Salcău. Arieșul Turda, care a evoluat sub așteptări în acest meci, a înscris golul de onoare în minutul 86, prin Daniel Hetea.

Lucrurile se puteau complica pentru dejeni dacă experimentatul Valentin Lemnaru nu ar fi luat la țintă bara porții apărată de Farcaș. Unirea Dej – Arieșul Turda a fost meciul care a deschis etapa a în Seria a 9-a. Veteranul Cosmin Tilincă, care a scris istorie în tricoul campioanei României CFR Cluj în Cupa Intertoto, a marat singurul gol al partidei dintre Sănătatea Cluj și CS Ocna Mureș, câștigată de „Virușii verzi”.

Tilincă a punctat în minutul 72 și a adus prima victorie a clujenilor în actualul sezon al Ligii a 3-a. Sănătatea s-ar fi putut impune și mai clar, ținând cont de ocaziile irosite la poarta adversă, însă la fel de bine meciul se putea termina cu o remiză, dacă Filip Lăzăreanu nu ar fi avut câteva intervenții salutare. Meciul s-a jucat pe terenul de la Baza Sportivă „Clujana”.

În Seria a 10-a, Someșul Dej a marcat de trei ori pe terenul celor de la ACS Unu Gloria Bistrița, prin Sebastian Butta, Mihai Maxin și Florin Brumă, dar n-a fost suficient nici măcar pentru un rezultat de egalitate.

Gazdele s-au impus cu 5-3. Someșul Dej a revenit de la 0-2. Primul rezultat pozitiv pentru Somețul Dej în actualul sezon al Ligii a 3-a se lasă așteptat, echipa antrenată de Mircea Bolba având trei eșecuri la rând. Echipa utilizată de Bolba la Bistrița: Szekely, Papp, Boierean, Șandor, Valea – Maxin, Miholca, Butta, Dobrea – Brumă, Colța.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut