Sănătate și siguranță în Clujul rural

Proiectul „Sănătate și siguranță în Clujul rural” continuă și în acest an, iar cea de a treia ediție debutează sâmbătă 18 februarie, în comuna Ploscoș, sub coordonarea Irinei Munteanu, prefectul județului Cluj.

Conform celor anunțate de Instituția Prefectului – Județul Cluj, în 18 februarie, la Școala Gimnazială Ploscoș se vor efectua recoltări de sânge în vederea efectuării de analize medicale de bază, pentru toate categoriile de vârstă, cu sprijinul Asociației International Medical Rescue, iar Asociația Caravana cu Medici va efectua consultații pediatrice. Partea de sănătatea femeii este susținută prin grija Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” prin testări HPV (30 – 64 ani) și Babeș-Papanicolau (25 – 29) ani.

În perioada 20 – 24 februarie, partenerii implicați în proiect vor fi prezenți la Școala Gimnazială Ploscoș în cadrul unor sesiuni de informare, conștientizare și pentru a-i consilia pe preșcolari, școlari, cadre didactice și părinți. Tematicile abordate pe grupe de vârstă vizează: siguranța circulației, traficul de persoane, educație pentru sănătate, igiena dentară și personală, alimentație sănătoasă, cât și prim ajutor, fiind susținute de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”, Colegiul Farmaciștilor Cluj, Organizația Studenților Mediciniști din Cluj și Organizația Studenților Farmaciști Cluj-Napoca. În luna martie, elevii și părinții vor beneficia de asistență specializată din partea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj pentru prevenirea consumului de droguri – precizează sursa citată.

Sâmbătă, 25 februarie, între orele 9:00 – 18:00, la Școala Gimnazială Ploscoș vor avea loc consultații medicale de specialitate pe următoarele domenii: interne, reumatologie, cardiologie, chirurgie generală, chirurgie vasculară, neurologie, și urologie; consiliere medicală specializată pentru părinți, adulți, persoane de vârsta a III-a; consultații de specialitate – oncologice (mamografii – 50 – 69 ani), respectiv oftalmologice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut