Laborator de Inovaţie la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

Joi, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) a fost inaugurat un Laborator de Inovație, dotat de compania Samsung Electronics România.

Universitatea clujeană va oferi studenţilor un laborator complet echipat, aceştia putînd beneficia și de posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile practice, beneficiind de training vocațional și pregătire pentru cariere de viitor. De asemenea, studenții vor avea posibilitatea de a studia, la alegere, cursuri de Tehnologii mobile, Programare Android, Dezvoltare aplicații mobile și TV, într-un laborator dotat cu monitoare All in One, conectate la cloud și dedicate programării, tablă interactivă cu multiple funcții (Eboard), Smart TV și dispozitive mobile (tablete, smart phones, camere TV), pentru testarea aplicațiilor mobile care vor fi dezvoltate. La inaugurarea Laboratorului a participat şi Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățămîntul Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică.

Parteneriatul dintre Sansumg şi UTCN reprezintă extinderea proiectului lansat anul trecut de Samsung Electronics România împreună cu Universitatea Politehnică București. Cele două Laboratoare de Inovație sînt parte a programului Tech Institute, derulat de Samsung la nivel mondial și sînt dedicate studenților și absolvenților care vor să se specializeze în domeniul tehnologiilor mobile și comunicațiilor. Cursurile vor fi realizate împreună cu universitățile și cu sprijinul unor traineri externi din zona de business și antreprenoriat local.

Dedicată universităților, platforma Tech Institute este concepută pentru a asigura tranziția studenților pe piața muncii și a crește potențialul acestora de inserție profesională. Programul se adresează studenților și absolvenților de științe tehnice aflați în căutarea unui job. Pînă la finalul acestui an, de acest program vor beneficia peste 7.000 de studenți din Europa. „Prin Samsung Tech Institute, un program internațional de susținere a tinerilor în dezvoltarea profesională, studenții pot dobîndi cunoștințe practice necesare, chiar de la specialiști ai domeniilor și totodată, se pot pregăti pentru cele mai actuale cariere din domeniul tehnologiilor. Lansarea Laboratorului de Inovație din Cluj-Napoca reprezintă un pas înainte pentru susținerea tinerilor aflați la început de carieră. Programul inaugurat anul trecut, în București, a avut un impact real asupra studenților încă din primul an de funcționare, și ne așteptăm să dezvoltăm acest lucru împreună cu cele două universități partenere. Vom continua să ne implicăm în proiecte care deschid oportunități tinerilor, pregătindu-i pentru o carieră de succes”, a declarat Sabina Știrb, Corporate Citizenship Manager la Samsung Electronics România.

V.D.

Articole din aceeasi categorie